Друга рата пореза на имовину физичких лица за ову годину доспева на наплату 16. маја, а дина картицом се порез може платити без провизије на шалтерима Управе за трезор Министарства финансија, саопштила је данас Народна банка Србије (НБС).

Из НБС наводе да овом картицом, без провизије, на шалтерима Управе за трезор могу да се плате и порез на доходак грађана, промет моторних возила, затим порез на приход од пољопривреде и шумарства као и доприноси за обавезно социјално осигурање пољопривредника.

На шалтерима Управе за трезор дина картицом се, уз ниске провизије, могу платити и све друге обавезе по основу јавних прихода и обавеза према корисницима јавних средстава, дакле онима који имају подрачуне у Управи за трезор.

Такође и онима који имају рачуне у пословним банкама, што значи да се на овај начин могу платити рачуни за струју, рачуни Инфостана у Београду, Информатике у Новом Саду, Телекома и слично.

Порез на имовину физичких лица,наводе из НБС, може се платити и скенирањем НБС ИПС QР кода на решењима коришћењем мобилне апликације банке у којој грађани имају рачун.

ТопПрес/ Извор: Танјуг