Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Садашњи тренутак одличан за развој науке и иновација у Србији
Вести

Садашњи тренутак одличан за развој науке и иновација у Србији

9

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић рекла је након састанка са шефом Делегације Европске уније Емануелом Жиофреом да је садашњи тренутак одличан за развој науке и иновација у Србији.

Жиофре је нагласио да жели да креира другачију слику Србије у Европи, да се она не везује за кризе, већ да постане видљива тачка када су у питању напори Владе Србије да се наука развије и крене у корак са светом.

“Желимо да радимо на том пољу са Србијом као што је случај и са осталим делатностима”, рекао је Жиофре и додао да су иновације кључна тема за ЕУ, као и економски изазови који је прате.

Шеф Делегације ЕУ је рекао да је задовољан што је на челу Министарства науке, технолошког развоја и иновација особа која сарађује са министром за високо образовање када је у питању напредак науке у Србији јер ће, према његовим речима, заједно радити у интересу ових области.

Беговић и Жиофре су се сагласили да је у том процесу неопходна добра комуникација, не само са осталим институцијама и министарствима, већ и са грађанима Србије.

Саговорници су истакли значај многих пројеката, међу којима је SAIGE пројекат чији је циљ да побољша релевантност и изврсност научних истраживања, да унапреди иновативно предузетништво, приступ изворима финансирања за раст компанија чиме ће да допринесе расту и конкурентности српске економије.

Беговић је подвукла да се залаже и за бољи положај истраживача и научника у Србији с обзиром да и сама долази из ове области и закључила да наука не познаје границе, као и да сарадња мора да постоји и подсетила да после 11 година поново постоји институција која комбинује науку, технолошки развој и иновације.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup