Сајам воћарства, повртарства и виноградарства од 26. до 28. јануара у Београду

Сајам воћарства, повртарства и виноградарства од 26. до 28. јануара у Београду

Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства Агро Белграде 2023, биће одржан од 26. до 28. јануара на Београдском сајму. Како је најављено на сајту AgroBelgrade 2023, на сајму ће учествовати више од 500 излагача из региона и света, а сам изложбени простор заузеће 30.000 квадратних метара.

Међу излагачима су произвођачи свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, потом пољопривредне механизације популарних брендова, система за наводњавање, противградне заштите, затим расадници, семенске и хемијске куће, као и компаније из других сегмената неопходних за успешно бављење овим гранама пољопривреде.

Актуелне теме на конференцијском делу Сајма биће из области воћарства, повртарства и виноградарства, о којима це говорити еминентни стручњаци и представници институција, организација и компанија.

Посебна пажња биће посвећена тржишту воћа и поврћа, а о томе ће говорити представници великих европских и домаћих ланаца, купаца и дистрибутера.

Једна од главних тема, како је најављено, биће климатске промене и њихов утицај на промене у производњи.

Agro Belgrade 2023. подржао је Пројекат велика мала привреда, који финансира USAID, а реализује ACDI/VOCA, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Град Београд – Секретаријат за пољопривреду и НАЛЕД, док је земља партнер Краљевина Холандија.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0