Шатраџије овог пролећа имају пуне руке посла: Најбоље весеље испод шатре уз печење и музику до свитања

Шатраџије овог пролећа имају пуне руке посла: Најбоље весеље испод шатре уз печење и музику до свитања

Горњи Милановац – Након што је корона отказала на хиљаде весеља широм земље, Срби су сада коначно дочекали својих пет минута. Колико имају посла, матичари једва да могу постићи да венчају све оне који су тако дуго чекали да се ситуација стабилизује. Многи су се овог пролећа вратили традицији, па су се одлучили да своје важне датуме прославе испод чувене шатре, преноси агенција РИНА.

„Седам дана пре севеља се поставља шатра, већ од тада се креће са весељем у кући. Газда је намерно прави да то буде субота да би гости што дуже остали и имали времена у недељу да се одмарају. Не би требало само да чекају да дође и прође торта, већ да се опсуте и уживају уз мерак и музику“, казао је за РИНУ Милан Томовић, домаћин весеља под шатром.

Ко ће заказивати салу, кад је најбоље весеље испод шатре уз печење и музику до зоре, фото: РИНА

Иако женске званице ризикују да им се штикле заглаве у блату, многе су погодности кад дођете на весеље испод шатре. Планински ветар прави промају, па је увек пријатно и свеже, паркинг вам је пространа ливада и ретко ће се десити да вас неко „загради“, а храна и пиће у неограничним количинама. Домаћини увек брину да гости имају свега.

„Волим што правим под шатром, јер сам овде одрастао. Дошло је око 600 званица , овде ми је дедовина и не планирам нигде са огњипшта да идем“, казао је слављеник Бојан Томовић.

Весеље испод шатре уз печење и музику до зоре, фото: РИНА

Деценијама уназад пре појаве кристалних сала и разних раскошних вила за прославе, српски народ окупљао се управо по шатрама, славље је трајало до зоре а некада и по три дана. А,пре свих данашњих декорација, слатких столован и чоколадних фонтана ниједно весеље није могло да прође без домаћих теткиних торти направљених са минимум петнаест јаја.

ТопПрес/ РИНА

Весеље испод шатре уз печење и музику до зоре, фото: РИНА

Фото: РИНА