foto-profimediafoto-profimedia

На 3. Интернационалном кулинарском такмичењу у Словенији, од 8. до 11. маја у Крањској Гори, Хорека асоцијација Крагујевац освојила је у укупном пласману једну златну, три сребрне и две бронзане медаље.

У веома јакој конкуренцији, наши кулинари су још једном показали да Крагујевац и Србију треба уврстити у једну од највећих кулинарских сила у овом делу Европе.

У конкуренцији стотинак такмичара из света, чланови Хорека асоцијације Крагујевац освојили су медаље у категоријама „национално јело на модеран начин“ и „модерно јело“.

Успех је утолико већи јер је остварен пред жиријем у којем су била највећа имена светског кулинарства.

Председник Хорека асоцијације Крагујевац Вујадин Вујадиновић изјавио је да је задовољан резултатима:

„Такмичење у Крањској гори је једно од најзахтевнијих и најстрожих такмичења. Спремали смо се детаљно за ово такмичење и после исцрпљујућих консултација и предлога, усагласили смо рецептуре јела за које смо били сигурни да ће оставити добар утисак на судије које су имале веома строг али правичан критеријум оцењивања.“

Милан Стевановић, из награђеног тима Хорека асоцијације Крагујевац, освојио је златну и бронзану медаљу, Владисав Милошевић добио је две сребрне медаље, док је Марко Милосављевић освојио сребрну и бронзану медаљу.

ТопПрес/ Извор: РТС