Скупштина Србије: Младима у јуну 100 евра

Скупштина Србије: Младима у јуну 100 евра

Скупштина Србије усвојила је данас допуне Закона о привременом регистру држављана Републике Србије од 16 до 29 година, а реч је о закону по којем се младима уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести ковид-19. Министар финансија Синиша Мали објаснио је раније данас у парламенту да ће по том закону млади од 16 до 29 година у јуну добити додатну помоћ државе у износу од 100 евра.

„Ми ћемо свима који се буду пријавили новац пребацити 1. 2. и 3. јуна“, рекао је Мали. Они који су се пријавили за помоћ која им је уплаћена почетком фебруара, не морају поново да се пријављују, а млади који су у међувремену напунили 16 година се пријављују од 16. до 31. маја. Мали је казао да је више од милион младих добили помоћ државе.

„За нас је ово изузетно вазна помоћ, хтели смо да покажемо снагу наших јавних финансија. У последње две године у време најтеже кризе наша земља је издвојила 8,7 милијарди евра, односно преко 18 одсто БДП-а да помогне и привреди и грађанима“, рекао је Мали.

Он је истакао да је држава испунила свако обећање које је дала “у дан, и динар“.

„Показали смо колико је држава јака, то је слика потпуно другачије Србије која побеђује у економији. Исплата младима је још једна потврда успешне и одговорне економске политике“, поручио је министар финансија.

ТопПрес/ Извор: ФоНет

KOMENTARI