foto-sajt-opstine-topolafoto-sajt-opstine-topola

Топола – У Библиотеци “Радоје Домановић” одржана је промоција књиге “Фајронт у Сарајеву”. Самим тим гост вечери у препуној читаоници био је аутор дела Неле Карајлић, објављено је на сајту општине Топола.

Карајлић је у Тополу допутовао у друштву са директором Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем, самосталним стручним сарадником за развој и унапређење културне и просветне сарадње Бориславом Максимовићем и књижевником Душком М. Петровићем. Госте и публику на почетку вечери поздравио је председник општине Драган Живановић. Млађен Цицовић уручио је директорки библиотеке Слађани Митровић донацију више од 350 књига из Српске као и Енциклопедију Републике Српске, а председнику Живановићу изворни потписани текст Дејтонског споразума. Душко М. Петровић поклонио је комплет примерака часописа за књижевност и културу “Жрнов”.

Читаве вечери провејавао је простором дух Сарајева. Сарајева каквог више нема. Неле Карајлић донео је са собом шмек оне раје која је такође напустила свој град. Мултиетничност тог и тадашњег Сарајева је и давала тај специфичан тон граду где никога није занимало ко је и које је нације. Зато у делу и има места за сету, тугу али и за онај особен и “надреалан” хумор. Говориоло се, наравно и о “Забрањеном пушењу” и чувеном серијалу “Топ листа надреалиста”. Карајлић је публици на крају књижевне вечери најавио и излазак своје нове књиге “Солунска 28”.

ТопПрес

Фото: Сајт општине Топола
Фото: Сајт општине Топола