Чачак – Велике врућине, али и недавни земљотреси као да су измамили на површину све змије које живе на територији Чачка. Свакодневно се виђају на улицама, у двориштима и у кућама. Људи су у паници јер врло често не знају коме да се обрате за помоћ јер кад позову комуналне службе добију одговор да за њих нико није надлежан. Најновији случај догодио се младићу из Рашке када је свој аутомобил довезао у Чачак на преглед, а то путовање претворило се у вишесатну агонију.

„Када смо подигли хаубу аута видели смо смука дугог преко једног метра, одмах смо спустили хаубу и возило истерали из гараже, а змија се сакрила негде иза мотора или увукла у браник. Покушали смо на разне начине да је истерамо, чак и дим смо употребили али она се није појављивала“, казао је за РИНУ, Филип Андрић.

Како дугачког смука нису видели да је изашао напоље, одлучили су и они, као и сви пре њих, да позову Дејана Бисенића јер то је једини човек у читавом Моравичком округу који народ већ годинама спасава од опасних гмизаваца. Некада по читаву ноћ не спава, али не може да остане имун на све те позиве које добија.

„Знали смо да је она још ту, позвали смо Дејана који је одмах дошао и рекао, „уплашили сте је, не могу да комуницирам са њом како бих је извукао напоље“, и додао да се нађемо поново око осам сати увече. Оставио сам ауто и чекао да се агонија заврши. Дејан је дошао и рекао да је она још ту. Када је успео да је извуче неких пола метра, мој брат је чуо да она излази из аута и тада се уплашио, залупио врата од возила, где се и она уплашила и поново се завукла. Чекали смо неколико сати, до тренутка док није полако кренула да излази између фара и браника, и да се спушта низ гуму“, каже Филип.

Да није имао овакво искуство и видео својим очима, како каже овај младић из Рашке, не би веровао да је овако нешто могуће да се догоди.

„Дејан нам је заиста много помогао и због тога смо му заувек захвални. Не би знали шта да радимо да није дошао, и то без речи, да нам помогне“, додао је младић из Рашке.

 

ТопПрес/ РИНА, ГЗС