Снажна порука уочи празника стигла из велике српске светиње, огласио се владика милешевски Атанасије

Снажна порука уочи празника стигла из велике српске светиње, огласио се владика милешевски Атанасије

Пријепоље – У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику традиционалним поздравом “Христос се роди – Ваистину се роди” владика милешевски Атанасије честитао је Божић свим православним верницима истичући да се Божић даје човечанству као шанса, начин и пут спасења. Он је поручио да што се више чини да је човечанство у пропасти, то више израња светлост Божића и његов значај. Владика је позвао на живот у слози и љубави, који, како је навео, за резултат има мир, спокојство и сигурност.

– Божић се даје човечанству као шанса, начин и пут спасења. Што више се налазимо у тешкоћома и што се више чини да је човечанство у пропасти, то више израња светлост Божића и његов значај. Господ нам је као узор дао савршену људску заједницу – цркву која је устројена по принципима доброте и љубави. Што више човечанство срља у пропаст, то се више примећује потреба за оваквом заједницом, обновљеном по Божијој вољи и принципима – истакао је владика милешевски Атанасије.

Честитајући Божић, он је поручио да има жељу да живимо стилом живота, који је господ Бог започео и који подржава, а то је живот у слози и љубави, који за резултат има мир, спокојство и сигурност.

– Божић је празник обнављања односа, односа човека са богом и стварање онога што из те обнове проситиче – све ново и све боље. Kако се шири црква Христова, тако се шири и здрави амбијент живота – казао је владика Атанасије.

Владика је нагласио да жели да радост Божића осете сви у својим домовима, храмовима и на сваком месту где људи живе.

ТопПрес/ РИНА