СНС чисти редове у Тополи, искључено пет одборника и заменик председника општине

СНС чисти редове у Тополи, искључено пет одборника и заменик председника општине

Топола – Извршни одбор Српске напредне странке искључио је из чланства петоро одборника из локалне Скупштине у Тополи (Драгана Ј. Јовановића, Мирјану Прокић, Милоша Тодосијевића, Ивана Милисављевића, Владимира Радојковића), као и заменика председника општине, Славицу Топлицу.

Како се наводи у саопштењу ОО СНС у Тополи овим је завршен процес чишћења редова јер је Извршни одбор једногласно донео одлуке (на седницама од 10. јуна и 13. новембра) о искључењу на основу покренутих дисиплинских пријава као и потврдом одлуке локалне организације о брисању из чланства у једном случају.

„Прочистили смо редове Српске напредне странке у Тополи. Решили смо се оних који су зарад ситних привилегија на прво место стављали лични интерес учешћем у локалној власти и то без сагласности ОО СНС и Извршног одбора. На тај начин су, поред непоштовања страначке дисциплине, својим поступцима и деловањем нанели штету угледу и интересима странке. Они више немају право да се представљају као одборници или општински функционери испред Српске напредне странке. Подсећам јавност да СНС није потписник коалиционог споразума и не учествује у локалној власти која већ дужи период не ради у интересу грађана општине Топола“, рекао је председник Општинског одбора и члан Главног одбора Игор Петровић.

ТопПрес


Одлука о искључењу одборника, фото: ОО СНС Топола