Топола – Општински одбор Српске напредне странке Топола данас на јавној седници Комисије за планове Општине Топола није имао прилику да јавно заступа примедбе на нацрт измене Плана детаљне регулације ,,Кружни ток – Топола 1“, а којом је предвиђено да један део (к.п. 815) земљишта Дома здравља ,,Свети Ђорђе“ промени намену, односно, да се постојећа здравствена делатност промени у услужну делатност – угоститељство, наводи се у саопштењу Општинског одбора СНС у Тополи.

Даље у саопштењу се каже:

„Наиме, данас, са почетком од 10 часова заказана је јавна седница Комисије за планове којом је председавала Тања Цветковић, директор ЈКСП ,,Топола“. Испред сале Скупштине општине присуствовала је и заинтересована јавност и када је наишао председник Општине Топола, Драган Живановић, позвао је присутне у салу. Када је део присутних ушао у салу, председник комисије је замолила јавност да напусти салу. Комисија је одлучила да одржи ТАЈНУ седницу и не дозволи улазак у салу Скупштине општине заинтересованој јавности (око 30 грађана Тополе). Када је позван представник ОО СНС Топола, Игор Петровић да пред комисијом образложи став, он је рекао: ,,Остајемо при наводима из примедби писмено достављених Комисији, а не желим да дам легитимитет тајном састанку Комисије и усмено образложим предложено“, после чега је напустио салу.

Шта је писало у примедби?

,,Како нисмо уверени да постоје оправдани разлози за доношење овакве одлуке о промени намене; Нисмо имали увид у евентуалну иницијативу Управног одбора Дома здравља о промени намене; Како нам није јасно одређен проблем који треба решити променом намене; Како нису дефинисани циљеви који се доношењем такве одлуке постижу; Како нема одговора на кога ће и како ће утицати предложено решење: грађани неће имати бољу и квалитетнију здравствену заштиту, и како нема јасно назначених позитивних ефеката који оправдавају материјалне трошкове на терет буџета Општине Топола који настају именом Плана, предлажемо Комисији за планове Општине Топола да усвоји примедбе Општинског одбора Српске напредне странке у Тополи и да на јавној седници Комисије која је планирана да се одржи 05. фебруара 2018. године, не донесе одлуку о промени намене, тј. да и даље остане регистрована здравствена заштита на к.п. 815 у целости“.

Подсећамо да се садашњи Дома здравља налази на задужбинском имању краља Петра I Карађорђевића, да је то била једина болница у овом региону која је лечила рањене из Колубарске битке и да је преживела недирнута све историјске промене, али да данас доживљава највеће понижење од неких појединаца из Тополе, а руковођених личним разлозима.

ТопПрес/ ОО СНС Топола