Метеоролог Недељко Тодоровић отркио је какво нас време очекује до краја фебруара.
Тодоровић је истакао да нас велики минус очекује до 12. фебруара и то углавном само у јутарњим сатима.

До недеље 12. фебруара биће изражен јутарњи мраз. Мада он ће сваким даном да попушта по степен или два. Уједно ће и максимална дневна температура бити у порасту. Тако да ће у суботу и недељу бити од 3 до 7 степени, што је значајна промена. У суботу вече односно ноћ ка недељи биће облака и падаће киша. Почело би са снегом те ноћи и онда би прешло у кишу. Мала би била количина падавина. У планинским пределима ће падати снег, али он неће битно променити висину постојећег снежног покривача кога има доста – рекао је метеоролог за телевизију Курир.

Најтоплији дани у фебруару

Метеоролог је најавио пораст температура, а најтоплија седмица у фебруару биће од 13. до 20. фебруара.

После недеље следи благи пораст температуре. Та седмица између 13. и 20. фебруара била би сува. Било би и даље јутарњих мразева, али врло слабо. У Београду га не би било, осим можда само на периферији. Максимална температура би толико расла да би између 15. и 20. фебруара достигла вредности од 10 до 13 степени. То би био најтоплији период који се очекује у фебруару месецу јер због тога што би од 20. фебруара био благи пад температуре и нешто чешћа појава наоблачења. Не смем да искључим могућност да би у нижим пределима могло да буде и снега – истакао је метеоролог.

У Србији ће данас бити претежно сунчано и хладно, у Неготинској Крајини умерено до потпуно облачно, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб и умерен ветар, источни и југоисточни, на југу Баната, у Поморављу и доњем Подунављу повремено и јак. Јутарња температура ће се кретати од минус 12 степени до минус пет, а највиша дневна од један до три степена.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс