Странка правде и помирења (СПП) предала је јуче Републичкој изборној комисији (РИК) листу „Муфтијин аманет – Странка правде и помирења (СПП) – Усаме Зукорлић“ за парламентарне изборе који ће бити одржани 3. априла.

Носилац листе је и председник странке Усаме Зукорлић, који је рекао да је та странка у рекордном року од 60 часова сакупила 8.500 потписа.

За странке националних мањина у Србији потребно је да изборну листу својим потписима подржи 5.000 грађана.

Зукорлић је новинарима пренео да ће заступати интересе бошњачког народа у Скупштини и у Влади, на принципима партнерства и неполтронства.

Навео је и да ће се заступати интереси свих националних заједница и свих оних који СПП сматрају странком лидером.

Зукорлић је казао да на листи има 145 кандидата и да су то кандидати више националности.

„Имамо значајну подршку ромске националне заједнице. У врху листе је њихов кадидат и на тај начин ћемо омогућити припадницима мањине која је и најугроженија да има странку коју може сматрати својом и која може заступати њихова права“, рекао је Зукорлић.

Он је истакао да ће се СПП залагати за политику коју је утемељио Муамер Зукорлић, што је, каже, политика „и и“ уместо политике „или или“.

„Заступаћемо правду и помирење, али суштинско помирење између бошњачког и српског народа, односно помирење међу свим народима и припадницима муслиманске, православне и католичке вероисповести“, рекао је Зукорилић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг