Горњи Милановац – И док су многи Срби отишли у Америку, желећи да остваре свој сан, један Американац је за земљу снова изабрао управо Србију. Енџел Левис из Њу Орлеанса пре неколико месеци стигао је у село Теочин, које се налази на територији општине Горњи Милановац. Купио је оронулу српску уџерицу, без прозора и без струје, у којој су до пре него што је он у њу ушао, царовали мишеви.

„Када сам дошао пола прозора је недостајало или су били поломљени. Ово је био хотел за мишеве. Немам струје па користим стару школу, свеће. Пећка коју сам покупио у Аранђеловцу јако добро греје јер овде уме да буде баш хладно зими. Можда зимус одем и за Београд, ако баш не будем могао да загрејем кућу”, прича Левис за РИНУ.

Енџел Левис из Њу Орлеанса пре неколико месеци стигао је у село Теочин, фото: РИНА

Ејнџел је био настањен од Лондона, Берлина, Амстердама и Костарике где је провео чак две године, али како каже Србија је његово уточиште и место где планира да дочека старост.

„Мислим да она може бити најбоља земља на планети јер има природне ресурсе, паметне људе, а нигде у свету храна није овако квалитетна, нити су ваздух и вода овако здрави. Ја људима не причам много о Србији, не желим да је промовишем зато што би се сјатио ко зна ко. Многи би долазили са парама и онда Срби не би могли да живе, јер би цене отишле на горе”, каже он.

За њега су Срби веома добри људи, љубазни и пре свега велики радници. Радује га што у селу Теочин са много њих може да прича чак и на енглеском. Све комшије су одушевљене новим становником овог места на паданима Сувобора, а омиљени је јер је у подруму своје нове куће направио и бар у ком служи само српску препеченицу.

У подруму своје нове куће направио бар у ком се служи само српска ракија, фото: РИНА

„Мало је другачији, има неки западни фазон, панк, рок али смо ушли у причу са њим. Он је светски путник, а види се да је у Србији баш задовољан. Кућа у коју је дошао, није била у неком стању, он је почео да улаже и да је сређује, има неку своју замисао и идеју. Чудан јесте али нас је одушевио колико је комуникативан”, каже Александар Пауновић из Теочина.

Енџел Луис се због кћерке и своје бивше партнерке упутио ка Србији, није се покајао и према свему судећи ту ће и да остане.

ТопПрес/ РИНА

Мештани Теочина одушевљени новим комшијом, фото: РИНА