Током овогодишње летње сезоне, у периоду јун – август, српским ауто-путевима прошло је чак 19,5 милиона возила, саопштило је ЈП „Путеви Србије“.

Како се наводи, промет возила у том периоду повећан је за 33,8 одсто у поређењу са истим периодом прошле године, док је у односу на 2019. годину повећан за 12,1 одсто.

Повећан број возила донео је и већи приход од наплате путарине, који износи 10,3 милијарди динара.

То је 39,54 одсто више него претходне године, а 22,63 процената више него у истом периоду 2019. године.

Истовремено, из „Путева Србије“ истичу да повећан промет возила није условио задржавања ни на једној од 65 наплатних станица, захваљујући доброј организацији рада.

На појединим наплатним станицама забележен је рекордан број возила.

Тако је на највећој наплатној станици Београд за три дана викенда од 30. јула до 1. августа, прошло 215.186 возила, што је највећи број возила која су кроз ту наплатну станицу прошла од њеног отварања.

Слични рекорди су забележени и на станицама Стара Пазова, Прељина и Обреновац.

Из ЈП „Путеви Србије“ наводе да је брзом проласку кроз наплатне станице допринео константни тренд пораста коришћења уређаја за електронску наплату путарине, који у овом тренутку користи више од пола милиона људи.

То јавно предузеће позива грађане да користе уређаје за електронску наплату путарине и уштеде себи време које би могли провести чекајући на наплатној рампи.

ТопПрес/ Извор: Танјуг