Министар унутрашњих послова Небојшšа Стефановић најавио је јуче да ће Влади предложити нове измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима на основу којих пољопривредни произвођачи неће морати да пререгиструју тракторе и пољопривредне машšине којима су издате трајне регистрације и старе регистарске таблице.

– Тачније, предложићемо да се изменама Закона о безбедности саобраћаја на путевима предвиди да старе таблице и потврде ваžже и даље уз поседовање одговарајуће потврде о техничкој исправности, šто је и до сада била законска обавеза – навео је Стефановић.

Он подсећа да је обавеза да се трактори и пољопривредне машšине пререгиструју донета Законом о безбедности саобраћаја на путевима који је усвојен јоšш 2009. године, а примена те одредбе је требала да почне 3. априла ове године. Изменама Закона које ћу предложити укинућемо одлуку о пререгистрацији трактора и пољопривредних машšина, јер не жžелимо да пољопривредне произвођаче излажžемо додатним трошковима – објаснио је министар.

Према његовим речима, власници ће морати да поседују једино потврду о техничкој исправности, šто је и до сада била законска обавеза, „јер нам је циљ да та возила буду сигурна и исправна, пре свега због безбедности свих учесника у саобраћају“.

ТопПрес/ Извор: Танјуг