Поражавајућа је чињеница да у бруто додатој вредности у Србији предњаче Београд са 39 одсто и Јужнобачки округ, којем припада Нови Сад са 11 одсто, а да сви остали окрузи у држави појединачно не прелазe ни четири одсто, изјавио је Верољуб Стевановић, кандидат за послaника коалиције „Здрава Србија – Боља Србија’’, истичући да је неопходно што пре спровести стратегију државотворног развоја, алокацију националних институција и децентрализацију власти, како би се обезбедио пристојан живот свим грађанима Србија, а не само онима који живе у великим економским центрима, попут Београда и Новог Сада.

Стевановић наводи да у Србији треба много тога променити, а да би се то урадило мора се децентрализовати јер једино тако ће се омогућити равномеран развој свих региона у Србији. Он додаје да је недопустиво да је београдска област више од 30 пута економски снажнија од Топличког или Зајечарског округа који су са учешћем у БДВ-у од 0,7 и један одсто најсиромашнији делови Србије.

„Није логично да просечна плата у Београду буде већа од плате у унутрашњости Србије петнаестак хиљада динара и више, то морамо променити зарад свих нас”, закључује Стевановић.

ТопПрес/ ГЗС