Стиже  „Баба Марта“: Следеће недеље чак 21 степен, а од сутра креће температурна клацкалица

Стиже „Баба Марта“: Следеће недеље чак 21 степен, а од сутра креће температурна клацкалица

Топло време са температурама изнад просека за ово доба године задржаће се делимично и током предстојећег викенда, али ће у појединим деловима земље бити облачно, са могућим падавинама. Почетком следеће недеље жива ће достићи чак 21 степен, а након тога очекује нас облачно време са кишом и за који степен ниже температуре, каже метеоролог „Weather2Umbrella“ Ђорђе Ђурић.

Како каже Ђурић, данас је присутна велика температурна разлика између јутра и поподнева, а у многим пределима јутарња температура је била у минусу, а дневна 19 степени.

До краја дана задржаће се сунчано време у целој земљи без облака и имаћемо максималну температуру до 19 степени.

Последњег радног дана у недељи задржаће се релативно топло време. Температуре ће бити који степен ниже у односу на данас, у целој Србији. Пре подне биће претежно сунчано, а затим следи повећање облачности. Крајем дана биће услова у неким пределима за слабу кишу. Максимална температура од 12 до 18 степени, у Београду до 15 степени – каже Ђурић.

У суботу пролазно захлађење

– У суботу у целој земљи биће променљиво облачно и хладније, на северу и истоку ће бити суво, а у остатку земље понегде слаба киша у планинским пределима се очекује слаб снег, максимална температура од 8 до 12 степени – најавио је Ђорђе Ђурић метеоролог.

Он додаје да нас у недељу поново очекују сунчани интервали са темепературом до 14 степени.

Понедељак најтоплији дан, уторак са кишом

– У понедељак сунчано и веома топло, максимална температура и до 20 степени, а понегде може достићи и 21 подељак. Након сунчаног дана, током вечери следи пролазно облачење са кишом и грмљавином – каже Ђорђе Ђурић.

Након топлог понедељка, за уторак се предвиђају падавине.

– У уторак пре подне биће облачно са кишом док ће на вишим планинама падати снег, после подне доћи ће до разведравања. Максимална температура од 12 до 16 степени – каже метеоролог Ђурић.

Према Ђурићевим речима, у среду нам стиже ново облачење са кишом и пљусковима, уз појачење југостичног ветра, а у наставку седмице биће услова за кишу.

У првим данима марта температура ће бити изнад просека за ово доба године, чак и у данима са нижим температурама биће враћене на просечне вредности, неће бити услова за јаче захлађење – објашњава Ђурић и додаје да просечна температура за почетак марта износи 10 степени.

„Баба Марта“

Март се сматра једним од месеци за који је најнезахвалније давати прогнозу.

– И поред пролећних температура не треба у потпуности отписати зиму због „Баба Марте“ која нас може изненадити, јер смо прошле године око 19. марта имали захлађење са снегом. Иначе март је месец, где један дан имамо пролећне температуре, а други дан зимске – закључио је метеоролог Ђорђе Ђурич.

ТопПрес/ Извор: Блиц, Драгана Перишић

KOMENTARI