Топола – Учитељица Весна Стевановић добила је данас решење о суспензији, због објаве на Фејсбуку. Она је прошле седмице за време боравка на рекреативној са својим ђацима  у Врњачкој Бањи на свом Фејсбук  профилу написала „Нек цркну мамине мазе које без разлога нису са нама“.

„Учитељица се вратила са ђацима из Врњачке Бање, данас је дошла у школу и узела решење о суспензији. Друга учитљица је преузела њен разред а за Веснин случај биће покренут дисциплински поступак. Да ли ће то бити новчана казна, отказ или суспензија накнадно ћемо утврдити“, рекао је за ТопПрес директор ОШ „Карађорђе“ Ивица Миливојевић.

Весна је  обрисала објаву на Фејсбуку, свесна да је погрешила и да је исту неспретно написала.  У изјави за ТопПрес истакла је да су родитељи њених ученика и бројни пријатељи уз њу.

„Преузела сам решење о суспензији, сутра ћу предати изјаву. Усмена расправа ће бити 12. марта на којој ћу изложити своју одбрану, после чега ће бити изречена казна. Сви смо веома узнемирени, моји ученици,
њихови родитељи и немали број мојих пријатеља који у мојој несмотреној изјави нису препознали ни трунку малициозности. Ово су за мене дани велике туге али и поноса. Јавило се много мојих ученика, њихових родитеља, суграђана и потпуно непознатих људи да ми искажу подршку на чему сам им бескрајно захвална. Од када радим имам проблем са онима који траже посебан третман а ја не могу да им га пружим. Највише пружам онима којима је то најпотребније а социјална правда је мој животни мото. Своју децу учим упорности, издржљивости и солидарности ако је то грех онда за исти безусловно прихватам одговорност.
Нестрпљиво чекам повратак на посао“, поручила је Весна Стевановић.

ТопПрес