Чачак – Од сутра ће, преко мобилне апликације, на свим меридијанима бити доступан Радио Глас западне Србије који је покренула наша медијска кућа. Овај медиј имаће информативни и забавни карактер, што значи да ће се поред добре музике бавити и информативом са подручја целе западне Србије.

„Намера нам је да будемо што ближе, сваком слушаоцу путем најсавременије технологије која прати данашње доба, што значи да само једним кликом на рачунару или вашем мобилном телефону, можете чути сјајну народну музику и најновије вести. Уводимо јутарње вести које ће кретати од седам часова и емитоваће се на сваких два сата, све до централне информативне емисије која ће бити на програму у 16.00 часова сваког дана. Веома брзо доћи ћемо до живих дебата, а нећемо запоставити ни огласе, рекламе али и друге занимљиве формате. Веома брзо оживећемо емисију, коју многи памте, а звала се `Аутобус у пола шест`, и да не откривамо шта све спремамо, у сваком случају, желимо да направимо један динамичан, жив радио који ће се бавити информисањем, животним темама и добром народном музиком”, каже Гвозден Николић, главни и одговорни уредник.

Радио апликацију већ сада можете преузети на сајту https://radioglaszapadnesrbije.rs/ , а ускоро и са Play Store и App Store продавница.

ПЕТНАЕСТ ГОДИНА ГЛАСА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ

Иначе, ове године продукција Глас западне Србије навршава 15 година од оснивања. За ову деценију и по, изразласла је у једну од најозбиљнијих медијских кућа тог типа у Србији. Под њеним кровом поникла је прва новинска агенција у унутрашњости земље и истоимени портал који је најчитанији електронски медиј.

Од сутра, ова продукција покреће и радио станицу. Поред тога, ово је званично дописништво седам националних телевизија (ПрваПинкТанјугРТВКурирК1Б92) док је агенција РИНА друга по броју емитованих вести у држави. Из ове медијске куће, пре пет година кренула је ауторска емисија „Нећете веровати” која је до данас сваке недеље у топ десет најгледанијих формата на свим националним каналима. Продукција Глас западне Србије покренула је и Дневник западне Србије, који већ трећу годину за редом је информативна емисија, која и ако са скромним средствима успева да покрије све кључне догађаје од Љига до Пријепоља. Веома је занимљиво да је под овим кровом и продукција „4Н” која је једина у Србији подигла информативни портал ПЗС на којем су све важне информација доступне и на знаковном језику.

ТопПрес/ ГЗС