Топола – Једна стамбена зграда у Тополи сваког децембра сија посебним сјајем, јер у ходнику на уласку поред пакетића за најмлађе ту је и новогодишња декорација. Али, то није све по чему је зграда Принца Томислава  Карађорђевић 11 другачија од осталих, оно што је такође краси то је слога и љубав која влада у њој скоро пола века.

Фото: ТопПрес

„Из године у годину сложно и заједничким снагама улажемо у нашу зграду. Прошле године смо уградили нова врата и интерфон систем, овде су већином старији станари, на овај начин су заштићенији, такође је битно и за остале јер смо сви скупа безбеднији. Локална самоуправа је заинтересована да нам увек помогне, са извесном сумом новца помогли су нам санацију крова, али ове радове смо инвестирали из сопствених средстава. Овде је доста пензионера и морам похвалити да су се сви укључили и заједнички смо ово реализовали“, рекао је за ТопПрес, Ђорђе Тешановић, управник зграде.

Ђорђе Тешановић, Фото: ТопПрес

Традиционално за најмлађе станаре обезбеђени су пакетићи које је управник поделио малишанима. Новац за њихову куповину такође је прикупљен од свих станара а детаљи који красе унутрашњост зграде дело су креативних дама из ове стамбене јединице.

Фото: ТопПрес

“ Сви смо дали новац да купимо јелку а све остало што видите овде свако је из свог стана дао по нешто да се ходник украси, деца су правила поклоне и остављала писма са жељама. Ми се трудимо да те њихове жеље и испуњавамо, купујемо им пакетиће, ове године девет пакетића за осам дечака и једну девојчицу. Нису то велики пакети, али деца су задовољна и ми их увек обрадујемо, новац сакупљамо из месечног одржавања зграде јер увек један део одвојимо за њих“, каже Маријана Рељић која у овој згради живи већ девет година.

Маријана Рељић, Фото: ТопПрес

Они најстарији који су овде станари више од 40 година истичу да у згради влада слога, љубав и велико разумевање и поштовање. Управо због тога заједнички решавају све проблеме и поносно кажу да живе као једна велика породица.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Биљана Љепоја, Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес