FOTO-PRINTSCREEN-RTSFOTO-PRINTSCREEN-RTS

Док се у приморским местима тек припремају за нову сезону, у домаћим лечилиштима и бањама за туристичке раднике нема предаха.

Буковичка Бања је прошле године забележила рекордну посету. У хотелу „Извор“ и све бројнијим приватним апартманима и сеоским домаћинствима бораве гости из земље и света.

Московљанка Ирина Коњухова одмор често проводи у Србији. Обишла је све бање, а у Буковичкој је прошле године прославила четири деценије брака. Аранђеловчани и град под Букуљом су је, каже, потпуно очарали, па је поново њихов гост.

„Уживам, све је дивно, овај божанствени парк, вода, ваздух, специјалитети ваше кухиње, људи, може ли још нешто да се пожели“, каже Коњухова.

Ирина је у гостима код породице Дамњановић, која се туризмом бави шест година. За Милину и Слободана то је више од посла, сваки гост им је, кажу посебан, а било их је са свих континената.

„Гости кажу да кад дођу у апартман да се осећају као код куће и сви су пуни хвале“, каже Милина Дамњановић.

„Све што му треба, ту под стаклом налазе се телефони, у по дана у по ноћи могу да нас позову да ми њима будемо на услузи“, каже Слободан Дамњановић.

У Буковичкој Бањи су прошле године остварили рекордну посету, око 102.000 ноћења, више него у, донедавно недостижним златним годинама бање. Гостима је на располагању 1.300 постеља у три хотела и у приватном смештају.

„То су собе, апартмани, приватна домаћинства, сеоска домаћинства у наредним годинама гарантовано Аранђеловац и Буковичка бања не да ће се вратити на старе стазе, златне стазе туризма, већ да ћемо да будемо једна од водећих бања у Србији“, наводи Јелена Миловојевић, в. д. директора ТО Аренђеловац.

Аранђеловчани сређују и парк Буковичке бање, подигнут пре 162 године који је, као природно добро, под заштитом државе. Са стотинак скулптура познатих светских вајара, парк је и јединствена галерија на отовреном.

ТопПрес/ Извор: РТС