Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је данас да је, од 59 висећих мостова на територији 90 локалних самоуправа у Србији, осам за рушење, а свега 10 је исправно, саопштило је данас Министарство.

Подсећа се да је министар Горан Весић прошле недеље дао налог Републичкој грађевинској инспекцији и локалним инспекцијама да обаве попис нелегалних висећих мостова и да утврде у каквом су стању ти објекти.

„Извештај је у року доставило 90 локалних самоуправа, а своју обавезу није извршило 55. Утврђено је да се на територији ових 90 градова и општина налази 59 висећих мостова од којих је осам за рушење, 41 за санацију и 10 исправних мостова. Дат је налог локалним самоуправама да поступе по извештају, обавесте јавност о стању нелегалних висећих мостова и да се предузму мере како би се обезбедила сигурност грађана који их користе“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је министар локалним самоуправама које нису доставиле извештај послао упозорење да то одмах учине.

Весић је најавио да ће у понедељак објавити списак оних локалних самоуправа које нису извршиле попис и преглед нелегалних висећих мостова на својој територији и да ће према њима бити спроведене законом прописане мере.

ТопПрес/ Извор: Танјуг