Деспотовац – Да се Божија чуда дешавају и да искрена молитва заиста има посебну моћ најбоље доказује пример свештеника Александра Аранђеловића и његове супруге који су се дуго година борили за пород, али успеха није било. Међутим, кад га је владика послао на службовање у малу цркву Светих Петра и Павла у селу Стрмостен на обали реке Расине и у близини Деспотовца, све се променило.

– Свака црква је сама по себи светиња, а до нас је колико верујемо у чуда да ће се она и дешавати. Ја сам у ово место стигао у децембру 2016. године, супруга и ја молили смо се за проод и наша Николина се родила прошле године у априлу месецу, баш на празник Цвети када сам и ја рукоположен у ђакона. Моје колеге који су долазили као и ја, млади и без деце, такође су добили наследнике. Молитвама светих Апостола Петра и Павла којима је и иначе посвећена црква, чуда су се дешавала, казао је за РИНУ, свештеник Александар.

Светиња у којој се овај млади брачни пар молио, права је Божија кућа у коју мештани радо долазе.

Фото: РИНА

– Човек мора да види и доживи. Црква не одише неким луксузом, већ је заправо сасвим једноставна. Много ствари које се овде налазе изискују улагање, да се замене и још много тога, али она сама по себи одише хармонијом, миром и благостањем. И то је оно што заправо њу чиним посебном, прича он.

У чудотворне моћи овог храма верују и мештани села Стрмостен и тврде да ту „нешто има“.

-Ко год дође у ову цркву, врло брзо се након тога ожени или уда, а живот и креће на боље. Неколико свештеника из ове цркве отишли су остварени као родитељи. А, захваљујући моћима ове велике светиње и апостолима Петру и Павлу школе и вртићи су нам пуни“, кажу мештани.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА