Топола – Кад не свети водицу и нема опело сеоски свештеник из села Загорица помаже својим парохијанима у пољопривредним пословима. Сређује се  сено, трактори брује на све стране а поп Никола своју мантију оставио је у цркви и са сељанима товари бале сена.

„Ја сам иначе градско дете нисам навикао на ове послове али већ 10 година живим овде, то су моји пријатељи и зашто да не помогнем. Ја помогнем њима они мени и тако функционишемо, овде су људи радни и вредни свакога дана се има доста посла на селу а мало је радне снаге“, каже за ТопПрес свештеник Никола Симић из Загорице.

Како каже не стиди се ни једног посла, спреман је да помогне кад год може иако се са неким пословима сусреће први пут. Што незна пита али све ради.

Свештеник Никола помаже у сену, фото: ТопПрес

„Велика је привилегија имати таквог свештеника као што је наш поп Никола. Изузетно је посвећен свом послу али се ту његово ангажовање не завршава. Добар је човек , одликује га велика љубав и приврженост људима. Није тип свештеника који је ту само да обави обреде, већ се труди да прискочи у помоћ свакоме коме је помоћ потребна“, рекао је један од мештана села Загорица.

Према речима овдашњих домаћина поп Никола је више пута сакупљао помоћ за сиромашне, како кажу његова ангажованост за село нема граница.

„Кад види да неко вуче сено за трен се пресвуче и придружи се својим парохијанима на ливади. У жетви га можете видети како утовара џакове, помаже старима око сечења дрва за огрев . Мислим да нема човека у нашем селу који није поносан на то што је баш свештеник Никола наш поп“, поносно кажу у селу.

ТопПрес