Тепић: Београд најчвршће одбранио своју вољу; Понош: Упалили смо светло, разбили страх од изласка на изборе

Тепић: Београд најчвршће одбранио своју вољу; Понош: Упалили смо светло, разбили страх од изласка на изборе

Носилац листе на парламентарним изборима коалиције „Уједињени за победу Србије“ Мариника Тепић оценила је синоћ да је Београд најчвршће одбранио своју вољу на изборима и изразила уверење да опозиција у главном граду Србије и даље доминира већинским резултатом.

Тепић тврди да је на овим изборима забележен незапамћен број нерегуларности, поготову на парламентарним изборима.

„Председник РИК-а Димитријевић је почео да излази са резултатима избора док су избори још трајали. То се до сада никада није догодило, а то указује на ситуацију да ћемо имати изузетно посла у наредних 72 сата док је време за подношење пријава. Имамо хиљаде пријављених неправилности“, казала је Тепић.

Оценила је као важно да Београд још увек није почео да се броји јер се у главном граду гласало на председничким, парламентарним и локалним изборима.

Како каже, на основу нерепрезатативног узорка пребројаних гласова, у урбаним срединама, већим градовима, листа коалиције „Уједињени за победу Србије“ је често и побеђивала Александра Вучића.

Понош: Упалили смо светло, разбили страх од изласка на изборе

Председнички кандидат коалиције „Уједињени за победу Србије“ Здравко Понош оценио је вечерас да је највећи домет који је постигнут на данашњим изборима то што су, како каже, разбили страх од изласка на изборе.

Као други највећи домет, Понош наводи то што су, како истиче, покренули наду.

„Ови избори су почетак краја владавине Александра Вучића. На следеће не можемо да чекамо четири године и не можемо да издамо све који су данас изашли и подржали нас. Ми смо добили у урбаним срединама и то нећемо прокоцкати“, казао је Понош.

Наводи да је коалиција „Уједињени за победу Србије“ успела да упали светло и да су грађани који су навикли да живе у полумраку, након упаљеног светла, како каже видели су амбијент полуполупане Србије, себе понижене и осиромашене и „своје гониче у природном стању да нису ни моћни, ни јаки“, што је био повод да изађу у великом броју.

Према његовим речима, у четири недеље кампање показали су да је могуће бавити се политиком без лажи, као и говорити са противницима без мржње.

Јанковић: Исход избора у Београду је разлог за оптимизам

Кандидат за градоначелника Београда коалиције „Уједињени за победу Београда“ Владета Јанковић изјавио је вечерас да је исход избора у главном граду Србије разлог за наду и оптимизам.

Успели смо да пробудимо незапамћену енергију, снагу воље, пожртвавоност многих који су и из иностранства долазили само да би гласали“, казао је Јанковић обраћајући се медијима у Изборном штабу те коалиције.

Како каже, редови испред бирачких места су најбољи доказ за то, упркос свим онемогућавањима да се на изборе изађе.

Још увек верујемо да смо у Београду извојевали победу, још увек немамо тачне резултате и знаћемо их касније, али када се узме у обзир држање РИК-а које је скандалозно, то објављивање резултата док су избори у току, све када се узме у обзир, као и непријатни догађаји на многим бирачким местима, у Београду смо показали оно шта може и шта треба да уради прави, свесни, демократски грађанин“, оценио је Јанковић.

Додаје да је испуњен задовољством и искреним поносом на своје суграђане и изражава наду да ће исход бројања гласова потврдити његов оптимизам.

„Светлу страну Србије сте видели вечерас“, закључио је Јанковић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI