Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
Вести

Топлији и просечно влажан мај у Србији

9

Гледано у целини у целој Србији средња мајска дневна температура ваздуха требало би да буде за 0,5 до 1,5 степен изнад вишегодишњег просека (1981-2010). Истовремено, у већем делу Србије се предвиђа да би мајска сума падавина требало да буде у границама вишегодишњег просека (1981-2010).

Другим речима, у целој Србији се прогнозира топлији и просечно влажан мај. Вредност средње мајске средње дневне температуре ваздуха била би у интервалу од 16 до 21 степен, а у брдовито-планинским пределима од 9 до 14 степени. У већем делу Србије очекује се априлска сума падавина у интервалу 40 мм до 60 мм, локално и до 80 мм, а у брдовито-планинским пределима од 80 мм до 90 мм, локално и до 100 мм.

У већем делу Србије прогнозира се да би јун требало да буде топлији и сувљи, а у Бачкој, Југозападној и Југоисточној Србији топлији и просечно влажан месец. Вредност средње јунске дневне температуре ваздуха у већем делу Србије требало да буде за 1 до 2 степена изнад вишегодишњег просека (1981-2010). Вредност средње јунске дневне температуре ваздуха би била у интервалу од 19 до 24 степена, а у брдовито-планинским пределима од 17 до 21 степен. У већем делу Србије очекује се мајска сума падавина у интервалу од 50 мм до 70 мм, локално и до 90 мм, а у брдовито-планинским пределима од 80 мм до 90 мм, локално и до 120 мм.

У целој Србији има изгледа да би јул требало да буде топлији и сувљи месец. Средња јулска дневна температура ваздуха требало би да буде за 1 до 2 изнад вишегодишњег просека (1981-2010). Вредност средње јулске дневне температуре ваздуха била би у интервалу од 22 до 26 степени, а у брдовито-планинским пределима од 14 до 19 степени. У већем делу Србије очекује се јулска сума падавина у интервалу од 20 мм до 30 мм, локално и до 60 мм, а у брдовито-планинским пределима од 50 мм до 70 мм, локално и до 90 мм.

ТопПрес/ Извор: РТВ

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup