Топола – У скупштинској сали општине Топола организован је свечани пријем и додела признања  најуспешнијим спортистима општине Топола за 2021. годину. Признања најуспешнијим спортистима уручио је председник општине Топола Владимир Радојковић. Уводно излагање присутнима дао је председник Спортског савеза  Душан Срећковић, а карактеристике и оно што краси најбоље спортисте и спортске колективе изнео је Владан Вујадиновић, генерални секретар Спортског савеза општине Топола.

Фото: ТопПрес

Најбољи спортиста општине Топола за 2021. годину уједно и најбољи сениор је Немања Радовић, члан Одбојкашког клуба “Карађорђе” – почео је у Одбојкашком клубу  “Карађорђе” давне 2001. године, прошао селекцију пионира и 2005. прелази у Раднички из Крагујевца. У Радничком пролази све остале селекције и освајио је два пута кадетско, два пута јуниорско и два пута државно првенство Србије. Са Радничким две године учествује у Лиги шампиона и две године у Цев купу. Од 2014. до 2017. играо је за румунски Галати, освајио куп, титулу и стигао до полуфинала Челенџ купа. Сезону 2017 – 2018 провео је у екипи швајцарског Амерсвила и у Швајцарској освајио супер куп. У периоду 2018-2020. играо је за Партизан. Од 2020. је у ОК “Карађорђе” и исписује историју малог тополског клуба.

Фото: ТопПрес

Најбоља такмичарска екипа 2021. године су шахисткиње Шаховског клуба “Карађорђе” – на сениорском првенству Србије (највишем степену такмичења) одржаном у Врњачкој Бањи у конкуренцији 12 клубова оствариле су изузетно успешан резултат освојивши пето место. Треба истаћи да екипно пржавно првенство Србије спада у 5 најјачих првенстава у Европи. За клубове учеснике наступају изузетно квалитетне домаће и стране шахисткиње освајачице медаља на европским и светским првенствима.

Најбољи омладинац је Никола Спасић, СОФК “Карађорђе” – рођен 14.06.2002. године, изузетно је талентован и већ три године наступа за сениорски састав ФК “Карађорђе” уз наступе у омладинској конкуренцији. Паралелно игра футсал у КМФ “Опленац”. На самом крају јесење сезоне 2021. доживео је тешку повреду колена, успешно је оперисан.

Фото: ТопПрес

Најбољи сениорски клуб је ОК “Карађорђе” – освојио је четврто место у Првој лиги Србије у сезони 2020/21 и прво место на крају 2021. године у такмичарској сезони 2021/22. Сада већ знамо да су на крају ове сезоне били други и остварили највећи успех у својој богатој клупској историји пласманом у Супер лигу Србије.

Најбољи клуб сениорке – ЖФК “Карађорђе” – шампионке Друге лиге “Запад” у сезони 2020/21 са импозантним скором од свих 14 победа у сезони. Финалисткиње КУП-а ФСРЗС. Победом над ЖФК “Пролетер” из Зрењанина у баражу оствариле су по други пут пласман у Прву лигу Србије за жене. На жалост ове сезоне испале су из ове лиге.

Фото: ТопПрес

Најбоља сениорка Маја Туфегџић, ОК “Карађорђе” – најбоља играчица и капитен сениорске екипе која је у Регионалној лиги “Центар” у сезони 2020/21 заузела друго место, а на плусезони текмичарске 2021/22 екипа се налазила на деоби првог места. Одбојку тренира од 2008. године, а уједно је и тренер млађих селекција клуба.

Најбољи клуб кадети – ФК “АФ Дуљај” – током јесени наступали су у Fairplay лиги Београда и пласирали се у Плеј оф, након нешто лошијег старта везали су седам узастопних победа. Пред овим дечацима је блистава будућност.

Фото: ТопПрес

Најбољи клуб кадеткиње – ЖФК “Карађорђе” – полуфиналисткиње КУП-а ФСРЗС, петопласиране у првенству развојне лиге у сезони 2020/21. Током 2021. године освојиле су велики број пехара на престижним домаћим и међународним турнирима  (Врњачка Бања, Чачак, Уб, Горњи Милановац, Мионица, Рековац)

Најбољи кадет – Чедомир Стевановић, ОК “Карађорђе” – капитен кадетске селекције и члан првог тима који је током 2021. наступао у прволигашкој конкуренцији. Од њега се очекује велика каријера на позицији средњег блокера.

Фото: ТопПрес

Најбољи кадет Жељко Перић СУ „Ашихара Каикан Опленац“ – Шампион Србије у апсолутној категорији у кадетском узрасту на првенству Србије.

Најбоља кадеткиња Мина Гавриловић, ЖФК “Карађорђе” – фудбал тренира већ осам година, рођена је 2. маја 2007. године. Капитен је кадетске селекције клуба и репрезентативка ФСРЗС у конкуренцији У15 игра у везном реду.

Најбољи клуб омладинци СОФК “Карађорђе” – на крају такмичарске 2020/21 годне заузели су треће место у Другој омладинској лиги ФСРЗС (Подунавско-шумадијској групи).

Фото: ТопПрес

Најбоља млађа пионирка – Валентина Радовановић, РК “Колибри” – Валентина је 2010. годиште и члан је репрезентације централне Србије у свом узрасту, најредовнија на тренинзима, изузетно пожртвована и неко ко је задужен за позитивну атмосферу у екипи.

Најбољи клуб пионири – ОК “Карађорђе” – иза њих је јако успешна јесења полусезона где су ови дечаци освојили прво место са свим победама и у својим редовима имају и пионирског репрезентативца Србије.

Најбољи клуб пионирке – РК “Колибри” – првопласиране у првенству Региона Централне Србије и Косова и Метохије у сезони 2020/21. Веома су успешне на турнирима у земљи и окружењу, нарочито у Костолцу и Бијељини.

Фото: ТопПрес

Најбољи пионир – Саша Радовановић, ОК “Карађорђе” – наступа у пионирској, кадетској и јуниорској селекцији клуба што довољно говори о његовом таленту и квалитету. Налази се на списку пионирске репрезентације Србије и клуб у њему види ослонац за будућност и неко је око кога ће се градити тим у наредном периоду.

Најбоља пионирка – Наталија Петровић, ФК “АФ Дуљај” – у клубу тренира од 2017. године наступајући у Мини-Макси такмичењу и у Лиги петлића града Крагујевца. Стандардан је члан одбране тима, редовно је позивана на селективна окупљања у свом узрасту и члан је репрезентације ФСРЗС у конкуренцији пионирки.

Најперспективнији спортиста општине Топола – Марјана Торбица, Спортско теквондо удружење “Киндер” – најмлађи је добитник признања за постигнуте резултате у 2021. години. Освојила је друго место на Првенству Србије, треће место на КУП-у Србије и имала низ запажених резултата на интернационалним турнирима. Све говори да је пред њом сјајна такмичарска каријера у овом борилачком спроту и сви од ње очекујемо да у будућности настави са успесима.

Фото: ТопПрес

Најбољи клуб у конкуренцији петлића – ФК “АФ Дуљај” – ова успешна селекција такмичи су у Лиги Петлића града Крагујевца и освојила је треће место на крају јесени.

Најбољи петлић – Стефан Радојевић, ФК “АФ Дуљај” – са тренирањем у ФК “АФ Дуљај” почео је 2017. године. Наступао је у МиниМакси такмичењу када је тим заузео 2. место. У категорији петлића пружио је одличне партије током две године надметања у Лиги петлића града Крагујевца. Игра на позицији центарфора и најбољи је асистент екипе.

Фото: ТопПрес

Најбоља предпионирка – Анђела Милојевић, ЖФК “Карађорђе” – фудбал тренира већ три године, веома је посвећена и талентована. Наступа за развојну селекцију клуба и члан је репрезентативне селекције Региона Западне Србије у свом узрасту. Позиција у тиму је десни бочни нападач.

ТопПрес

Фото: ТопПрес