Топола – Коалиција Топола против насиља коју чине Странка слободе и правде и Народни покрет Мирослава Алексића доставили су саопштење нашој редакцији које преносимо у целости:

„Као и сваке године и ове зиме ученици и професори Средње школе Краљ Петар I у току наставе се смрзавају.

Гасификација је и ове године заобишла средњу школу иако је директор школе почетком године најавио гасификацију за наредну сезону, односно да ће бити топло од ове зиме. Ништа није урађено. И даље се школа греје на лош угаљ а котао је из 1966. године. Запослени тврде да котао није безбедан и да може да изазове катастрофу.

Општина не улаже у средњу школу, ученици немају нормалне услове за наставу и зато сваке године све мање деце која заврше VIII разред се уписује у ову школу. Деца беже из Тополе и ретко које се врати да живи у њој. Приоритет има калдрмисање до кућа подобних а о деци нико не води рачуна.

Први пројекат везан за средњу школу након промене ове лоше власти биће управо гасификација исте како нам деца више не би бежала из Тополе и како би имала исте услове као запослени у згради општине или неке друге јавне установе“, каже се у саопштењу коалиције Топола против насиља.

ТопПрес