Топола – У општини Топола је одржан уводни састанак представника развојног бизнис центра из Крагујевца и представника општине Топола како би се договорила сарадња и реализација изузетно важног пројекта који се тиче социјалног становања. Пројекат је подржан од стране Међународне организације уједињених нација (УНОПС).

„Из средстава Европске уније, општина Топола је обезбедила кроз овај пројекат преко 400.000 долара за реализацију програма и нове услуге социјалног становања кроз које ће заправо бити помогнуто 15 најугроженијих породица са територије општине Топола ромске националности и породице које су жртве породичног насиља које ће моћи да реше стамбено питање.  Поред кућа биће обезбеђена подршка у виду различитих обука, као и могућности за  покретање сопственог посла. Општина Топола и развојни бизнис центар већ годинама сарађују, успешно смо реализовали више пројеката. Један од њих је ефикасно управљање имовином EXCANGE 5 који је завршен прошле године и проглашен је за пример добре праксе, а ту је пројекат везан за виноградарство“, рекла је за ТопПрес, Марија Стојадиновић из развојног бизнис центра Крагујевац.

Општина Топола већ дуже  време реализује разне инфраструктурне пројекте и у задњих пар година  ти пројекти су реализовани у сарадњи са Канцеларијом уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

„Ова канцеларија има веома позитивно искуство са општином Топола јер смо све те пројекте реализовали на време и у року и оправдали смо средства. То су били пројекти, израда плана детаљне регулације у општини Топола као и израда пројектно техничке документације за систем наводњавања у Винчи и Пласковцу као и пројекат успостављање географског информационог система за подручје општине Топола. Канцеларија УНОПС, нас је позвала да и даље сарађујемо кроз пројекат ЕУ про плус, ставиће се акценат на три циља. Општина Топола је доста радила на социјалној заштити, сада ћемо више радити на пројектима економског развоја. Топола ће и даље наставити сарадњу са развојним бизнис центром и имамо позитивана искуства са њима“, казала је Јасна Миљковић, руководилац  одељења за финансије општине Топола.

ТопПрес