У Србији ће данас бити променљиво време, уз смену сунчаних и облачних интервала са краткотрајним пљусковима и грмљавином.
Дуваће умерен, повремено појачан северозападни ветар. Најнижа температура кретаће се од 10 до 18, а највиша од 26 до 29 степени, саопштио је РХМЗ.

На територији целе Србије на снази је жути метео аларм због предвиђених пљускова и грмљавинских непогода. Жути метео аларам који означава потенцијално опасно време. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

Временски изгледи за наредне дане

У Србији ће у суботу бити променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима, а краткотрајни пљускови са грмљавином очекују се још само понегде на југоистоку земље.

У недељу и понедељак сунчано и топло.

У понедељак увече и у току ноћи на северу Србије, а у уторак и у брдско-планинским пределима, умерено пролазно наоблачење са ретком појавом краткотрајног пљуска и грмљавине.

У среду и четвртак претежно сунчано и веома топло, са максималним температурама око и мало изнад 35 степени.

У петак краткотрајно освежење.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс