У хуманитарној трци и маратонка из Тополе

У хуманитарној трци и маратонка из Тополе

Крушевац, Топола – У Крушевцу се 17. марта организује хуманитарна трка у којој ће учествовати и Јелена Кундовић, маратонка из Тополе.

„На Крушевачком генерале полумаратону који се организује четврти пут  поред бројних учесника бићу  и ја.  Нас 23 сакупљамо новац и  трчаћемо 430 км за Лазара Крстића. Ово је веома битна трка јер прикупљамо новац за лечење једног болесног дечака. Свака порука нам је битна и сваки прикупљени динар јер нам даје наду да ћемо Лазару обезбедити лакши и бољи живот“, рекла је за ТопПрес Јелена Кундовић.

Лазар има непуне 2 године, а његова борба за живот је већ почела. Болује од ретке, прогресивне болести неуромишићног система, спиналне мишићне атрофије, која се манифестује губитком основних животних функција – дисање, гутање, ходање.
Како би се његове основне функције одржавале, како би могао да хода, дише и храни се, потребна је бројна апаратура – апарати за дисање и искашљавање, аспиратор, физикална терапија, ортопедска помагала и даље лечење, а све то захтева велику новчану помоћ, коју родитељи нису у могућности да обезбеде.

Куповином једног километра трке можете помоћи Лазару, а километар трке се купује тако што се укуца 195 и пошаље на број 3030. Цена једне поруке – километра је 200 динара.

ТопПрес