Крагујевац – У Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу данас је унишено око 50.000 комада муниције различитог калибра, а директор полиције, Владимир Ребић, је том приликом поручио да је Србија апсолутни лидер у региону, када се ради о уништењу муниције и наоружања.

„У претходном периоду уништили смо око пола милиона комада муниције и више од 125.000 комада ватреног оружја и искористио бих ову прилику да још једном захвалим Европској унији, која је омогућила да се уништење спроведе на овај начин, као и УНДП-СЕЕСАЦ због посвећености оваквим пројектима“, рекао је Ребић.

Додао је да се тиме даје велики допринос безбедности Србије.

Стална представница UNDP у Србији Франсин Пикап истакла је да је UNDP поносан што је партнер Министарству унутрашњих послова Србије у уништавању муниције, поручивши да је овај догађај део вишегодишњег партнерства у области контроле малокалибарског и лаког оружја између Републике Србије, UNDP-SEESAC и Европске уније.

„Спремни смо да наставимо да подржавамо МУП и њихов свакодневни рад како би помогли друштву, земљи и региону. Захваљујемо се на изузетној сарадњи до сада“, поручила је Пикап.

Шеф Одсека у Делегацији Европске уније у Србији Енрико Мариа Визентин похвалио је напоре Министарства унутрашњих послова Републике Србије у области контроле ватреног оружја.

Он је поручио да Европска унија остварује вишегодишњу сарадњу са Владом Републике Србије, као и да подржава напоре ка смањењу вишка залиха лаког оружја и муниције.

ТопПрес/ Извор: Танјуг