Фото: ТопПрес

Влада Црне Горе одлучила је данас да недеља, 7. маја, буде Дан жалости на целој територији државе, због трагичних догађаја који су се догодили у Србији, саопштио је председник техничке владе Дритан Абазовић.

„Црна Гора је у овим тешким, трагичним тренуцима уз Србију и њене грађанке и грађане. Упућујемо саучешће породицама страдалих, а повређенима желимо што бржи и лакши опоравак“, написао је Абазовић на Твитеру.

Данијела Ђуровић и Јелена Боровинић: Црна Гора и Подгорица уз братску Србију

Председница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић упутила је најдубље саучешће породицама жртава које су страдале у стравичној трагедији која се догодила у околини Младеновца, уз поруку да је Црна Гора свим срцем уз братску Србију.

Повређенима желим брз и успешан опоравак и да што пре преброде овај ужасан догађаја, саопштила је Данијела Ђуровић.

Овим поводом саучешће је упутила председница градског парламента Подгорице Јелена Боровинић Бојовић председнику Скупштине града Београда Николи Николијевићу, уз поруку да су Подгорица и њени грађани уз Србију.

Поштовани председниче, шокирани смо и нијеми пред спиралом насиља која је након свега два дана поново однела велики број људских живота у вашем граду. У име Скупштине Главног града Подгорице и у лично име изражавам дубоко саучешће свима који су погођени овом страшном трагедијом. Желим брз опоравак повређенима, уз наду да ће породице погинулих пронаћи снаге да преброде тешке тренутке због ненадокнадивог губитка својих најближих. Подгорица и њени грађани су уз вас, казала је она.

МВП ЦГ:Свим срцем стојимо уз пријатељски народ Србије

Поводом масовног убиства у околини Младеноваца, када је осам особа убијено, а 14 рањено из ватреног оружја, Министарство спољних послова Црне Горе поручило је да свим срцем стоји уз пријатељски народ Србије.

Саосећамо са породицама и пријатељима страдалих у пуцњави у Младеновцу. Повређенима желимо што бржи опоравак, саопштено је на Твитер налогу тог ресора.

Истичу да у овим изузетно тешким тренуцима, Црна Гора свим срцем стоји уз пријатељски народ Србије.

Мандић: Ту смо за све са својима у Србији

Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изразио је жаљење за страдалима у масовном убиству које се догодило у околини Младеновца.

Сведочимо великој жртви и болу који пролази Србија и то погађа сваког Србина, било где се налазио. Свака мука и патња наших сународника је подједнако и моја, као и сваког припадника српског народа у Црној Гори. Овакви жалосни догађаји нас додатно подсете колико је важно јединство и удружени одговор на изазове савременог друштва, написао је Мандић на Твитеру.

То је и доказ да подељени никада не можемо учинити значајан напредак, истакао је Мандић.

Свака одлука против зла и уништења је и моја, јер добро и традиционалне вредности су сигурни залог за светлију будућност. Сада је тренутак да будемо једно. Увек смо то желели, нарочито кад је било најтеже. Стојимо заједно уз Србију и подржавамо сваки отпор насиљу за победу суживота, мира и разумевања. Ту смо за све са својима у Србији, навео је Мандић.

Грађани одају почаст жртвама трагедије

Више стотина грађана окупило се данас на Тргу независности у Подгорици како би одало почаст жртвама трагедије која се 3. маја десила у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду.

Како јављају подгоричке „Вијести“, нису планирани говори и обраћања присутнима, а грађани паљењем свећа око фонтане одају почаст жртвама.

У трагедији која се догодила у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, 13-огодишњи Коста К. убио је осморо ученика и чувара и шесторо ранио.

ТопПрес/ Извор: Танјуг