У петак акција поделе бесплатних садница грађанима Тополе

У петак акција поделе бесплатних садница грађанима Тополе

Топола – Општина Топола се уз подршку грађана укључила у пројекат Посади свој хлад који подразумева акцију пошумљавања Србије. Топола је добила 100 садница белог јасена које ће бити дељене грађанима у петак, 9. априла 2021. године на углу Булевара краља Александра и улице Књегиње Зорке (код ИДЕА маркета) са почетком у 12 часова, саопштено је из ЈКСП „Топола“.

Сви заинтересовани грађани моћи ће да дођу и преузму своју садницу белог јасена са упутством за садњу. Саднице се деле бесплатно, и то једна садница по особи. Грађани могу посадити саднице на својим парцелама, а пријављивањем ЈКСП Топола – Горану Ивићу на 064/8531-085 могу изразити жељу да садницу посаде на јавној површини, на локацијама које су јасно одређене. У акцију су посебно укључене све школе на територији наше општине.

Фото: промо/ЈКСП Топола

Због испуњавања циљева пројекта, неопходно је након садње, фотографисати се и послати фотографије са локацијом садње на  akcija@posadisvojhlad.rs.

Уколико и самостално постављате фотографије на ваше друштвене мреже, неопходно је означити на објавама @посадисвојхлад @општинатопола @јксптопола @зелениградтопола

Фото: промо/ЈКСП Топола

Шумске површине Тополе захватају 5.205 ха, односно 15% укупне површине тополске општине. Планирани оптимум пошумљености Републике Србије износи 40%.

Акцијом Посади свој хлад, грађани Тополе преузимају активно учешће у пошумљавању наше Општине, уз подршку Општина Топола и ЈКСП Топола. Још један корак ка изградњи Зеленог града Тополе.

ТопПрес

Фото: промо/ЈКСП Топола

KOMENTARI