У суботу стиже велико невреме: Спремите се за температурни шок, преподне врело, послеподне нагли пад температуре

У суботу стиже велико невреме: Спремите се за температурни шок, преподне врело, послеподне нагли пад температуре

Према прогнози метеоролога Ивана Ристића у суботу нас преподне очекује спарно и сунчано време, а послеподне биће услова за непогоде, грмљавинске олује са градом, олујним ветром и обилним пљусковима.

У суботу, 30. јула, ујутру претежно сунчано, веома топло, спарно. Наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином које ће преподне захватити северозападне делове Србије, после подне и увече прошириће се и на остале делове Србије.

Метеоролог Ристић истиче да ће у суботу бити услова и за непогоде, грмљавинске олује са градом, олујним ветром и обилним пљусковима, па би требало очистити одводе воде тамо где је то могуће и тако смањити могућност поновних поплава.

Стиже и освежење

Преподне ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, током дана са проласком фронта у скретању на јак северозападни. Минимална јутарња температура од 14 до 22°Ц, макисмална дневна од 28°Ц на северозападу до 36°Ц на југоистоку Србије, до краја дана у паду и за десет степени.

– Ова промена времена је најава освежења везаног за крај јула и почетак августа, у којем ћемо уживати након топлотног таласа током трец́е декаде јула – казао је Ристић за Информер.рс

 

ТопПрес/ Извор: Информер.рс

KOMENTARI