Пријепоље – У Пријепољу је у току друга фаза радова на адаптацији и уређењу Парка народних хероја коју финансира Европска унија (ЕУ) преко програма ЕУ ПРО Плус, који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције како би се унапредили услови за рекреацију и спорт у општини. Радови вредности скоро 210.000 евра подразумевају постављање бехатон плоча отпорних на хабање и временске прилике на свим стазама у парку, постављање електроинсталација као и мобилијара и справа за фитнес и за вежбање за особе са инвалидитетом, каже се између осталог у саопштењу ЕУ ПРО Плус.

Фото: прес служба, ЕУ ПРО Плус

„Пријепоље ће ускоро имати функционалан, модерно опремљен парк који ће најважније бити и безбедан јер ћемо током пројекта поставити и расвету као и видео надзор“, рекао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић додајући да је ЕУ за уређење парка издвојила више од 172.000 евра, а општина учествује у реализацији са скоро 40.000 евра.

„Посебно смо водили рачуна да парк и садржај који се нуди буде доступан свим грађанима па тако особе а посебно деца и млади са инвалидитетом имају приступне стазе и мобилијар који је прилагођен и који могу безбедно да користе“, истакао је председник општине.

Како је Бабић подсетио током прве фазе реновирања парка, коју је са 37,8 милиона динара финансирало Министарство трговине, туризма и телекомуникација уз учешће општине Пријепоље са два милиона динара, асфалтирани су спортски терени за кошарку, мали фудбал, одбојку и тенис, постављена је заштитна решетка преко реконструисаног одводног канала и бетонирано је степениште унутар трибина.

Фото: прес служба, ЕУ ПРО Плус

Предвиђено је да радови, које изводи група понуђача „Мускулус“ д.о.о из Београда и „Јоновић градња“ из Пријепоља, изабрана у поступку јавне набавке која је спровела општина Пријепоље, трају 90 дана.

Пројекат у Пријепољу је један од 33 пројекта локалне инфраструктуре у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије које ЕУ подржава преко ЕУ ПРО Плус програма са више од 5,5 милиона евра. Пројекти локане инфраструцтуре циљано унапређују квалитет живота локалног становништва и то кроз обнову и реконструкцију образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, као и унапређење комуналних услуга и зграда јавне администрације, наводи се у саопштењу за медије.

Фото: прес служба, ЕУ ПРО Плус

Активности ЕУ ПРО Плус програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са 40 милиона евра. Програм, чију реализацију води Министарство за европске интеграције, има за циљ да допринесе побољшаном управљању територијалним развојем, економском расту и унапређењу социјалне инфраструктуре и кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи УНОПС.

ТопПрес

Фото: прес служба, ЕУ ПРО Плус