Крагујевац – Невероватан примерак сома капиталца уловљен је на Гружанском језеру код Кнића. Риболовац Драган успео је уз мамац од живе рибе да намами правог воденог горостаса на своју удицу. Права борба да из воде извуку сома на чамац потрајала је скоро читав сат, а у помоћ му је прискочио и колега риболовац Иван Миловановић.

– Одмах сам на штапу осетио да је у питању крупна риба, ал кад смо кренули да извлачимо остали смо изненађени. Права мука била је толики примерак избацити из воде на чамац. Било је повуци-потегни, али смо на крају ипак успели, рекао је за РИНУ Драган Милутиновић.

Када су га извукли, тек тада су могли да виде колико је заправо огромна риба коју је овај риболовац упецао. А када су сома капиталца ставили на вагу, опет су доживели изненадђење.

– Дуг је два метра и 15 центиметара, а тежак 90 килограма. Ставрно велики и капитални примерак, за који морате имати стварно велику срећу да вам дође на удицу. Ја пецам преко двадесет година, а ово је до сада њавећи улов у мојој каријери, додао је Драган.

Гружанско језеро код Кнића познато је по великим, капиталним примерцима рибе, али ипак јако тешко их је уловити и задржати на штапу.

ТопПрес/ РИНА