Крагујевац, Страгари –  Драган Радичевић из Страгара је 20 година возио БМW а онда једног дана како би спасио свог љубимца од сецкања на отпаду  исти је прерадио у мангало.  Центар села Страгари од тог дана постао је најпосећеније место. За само годину дана, Драган или како га сви зову „газда Буђа“ је у Страгаре довео Американце, Русе, али ни наши нису остали равнодушни.

„Одувек сам возио БМW, то је моја љубав најбољи аутомобил, имао сам два аута те марке и одлучио сам да их продам како би купио новија, али наравно исте марке БМW. Кад сам позвао човека и понудио му моја два аута рекао је двеста евра, нисам хтео да их продам за тај новац и почео сам  да размишљам како би то могло да се исече и преради. Комшија Драган Матић ми је помогао око свега и месец дана смо радили на овоме док нисмо успели. Ауто сам прерадио у печењару али је задржао главну функцију и даље је у возном стању“, рекао је Драган Радичевић – газда Буђа.

Газда Буђа је од свог старог аута направио печењару, фото: принтскрин

Од тог дана центар села и кафана Кум су најпосећенији локалитет а у овом четвороточкашу се сталнно врти прасе или јагње. Међутим, овог викенда, због поштовања прописаних мера из Буђиног љубимца не излази дим.

„Недељно испечемо и по  десет прасића, али ове недеље све је мирно. Поштујемо прописане мере, морамо сачувати здравље“, казао је овај угоститељ.

Драганов изум је већ четири године у употреби. За то време у село су због његовог БМW – а дошли и бројни гости из иностранства и готово да нема пролазника који бар једном није пробао печење из аута.

„Странци су одушевљени ништа слично нису видели тако да је ово за госте права атракција, сви се диве и чуде како сам то одрадио како то функционише и како се прасе пече. Мислим да сам направио добру ствар. А најбитније нисам дао мој стари ауто за џабе“, поносно истиче Буђа.

Газда Буђа је спасио свог љубимца и направио печењару, фото: принтскрин

Печење из аута је истог укуса као и свако друго печење, то нам је потврдио и комшија Милан Ђошић.

„Имао сам прилике да пробам и могу вам рећи одлично је, печење као и свако друго чак можда за нијансу укусније јер је брже испечено, или је то наша сугестија да је из аута па му додајемо ту укуснију нијансу. Овде свраћам стално газда Буђа је добар човек велики пријатељ, поштено и добро ради и увек су сви добро дошли. Када је прерадио ауто сви смо били у чуду али смо прихватили тај његов изум са одушевљењем, доста људи долази у наше село управо ради овога постајемо препознатљиви по томе и драго ми је због њега“, каже Милан.

Буђа свој патент није заштитио, каже нема времена да се бави папирологијом и да губи време на то иако сматра да би требало да то уради. Упитан да ли има још неку идеју, можда још нека печењара на точковима или неки нови патент, Буђа кроз осмех одговара никад се не зна свашта је могуће.

ТопПрес