Фото: Танјуг/ Јарослав ПапФото: Танјуг/ Јарослав Пап

Републички хидрометеоролошки завод објавио је данас упозорење због топљења снега на подручју Србије током идуће недеље.

Од понедељка, услед пораста температуре, појачања јужног и југоисточног ветра и кише, доћи ће до интензивног топљења снега у нижим, а крајем седмице и у планинским пределима, напомиње се у упозорењу, објављеном на сајту РХМЗ.

У Србији ће сутра ујутру и током преподнева бити облачно, местимично са снегом, на југу и истоку и са кишом и суснежицом.

По подне и увече биће суво, уз делимично разведравање. Ветар слаб до умерен северни и северозападни, ноћу у скретању на југоисточни и у појачању, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Најнижа температура биће од минус 3 Ц на северу, до плус 3 на југу земље, највиша дневна од минус 1 Ц на северу до плус 6 Ц на југу и истоку Србије.

У Београду ће ујутру бити облачно са слабим снегом, пре подне ће падавине престати, а по подне ће доћи до делимичног разведравања. Ветар ће бити слаб до умерен северни и северозападни, ноћу у скретању на југоисточни и у појачању. Најнижа температура око минус 2 Ц, највиша дневна око плус 1 Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће бити топлије, уз интензивно топљење снега у нижим и брдским пределима, а постепено на планинама.

У понедељак ујутру биће слабог и умереног мраза. Током већег дела дана биће суво са сунчаним периодима, а увече ново наоблачење са кишом које ће прво захватити јужне и западне пределе Србије. Од уторка до четвртка доћи ће до честе појава кише, на високим планинама снег, а затим углавном суво. У понедељак и уторак у кошавском подручју и на планинама ветровито.

ТопПрес/ Извор: Танјуг