Дневник западне Србије је заједнички пројекат телевизије Телемарк и продукције Глас западне Србије. Емитоваће се сваког радног дана у 20 часова из Телемарковог студија. Овај Дневник, не тако давно, скренуо је велику пажњу јавности када га је ГЗС реализовао из студија једне локалне телевизије из Ужица, али је емитовање прекинуто након пола године, јер се ГЗС није слагао са мешањем политике у уредничку концепцију.

Јелена Кнежевић, директорка ТВ Телемарк потврдила је да ће ускоро из студија ове медијске куће кренути емитовање нове информативне емисије.

Директорк ТВ Телемарк Јелена Кнежевић

„У нове победе крећемо заједничким снагама. Надамо се да ће сасвим нови, информативни концепт, освојити пажњу наших гледалаца како западне тако и целе Србије. Остајемо верни истини и објективном новинарству“, рекла је Кнежевић.

Николић предводи екипу сјајних новинара и репортера

Уредник Дневника биће Гвозден Николић, репортер који је успео немогуће а то је да се са малом продукцијом из провинције уздигне на национални ниво где се тренутно налази у самом врху, гледајући рејтинг емисија свих националних емитера.

,,Постигли смо договор са менаџментом Телемарк телевизије који је јако реалан и објективан. У реализацију ћемо укључити бројне дописнике из овог дела Србије који су изразили спремност да заједно са нама учествују у покретању једне јаке, информативне емисије која ће тежиште ставити на локалне теме у преко двадесет општина. Спремни смо на тај изазов, јер верујем у људе са којима радим, а безброј пута су показали висок ниво професионализма и објективности. Радићемо како то налажу правила професије, а простор ћемо посветити обичном, нормалном свету који ће истовремено бити и наши најбољи дописници и сарадници. Не желимо да се бавимо сплеткарењем, медијским блатом које форсирају којекакви таблоидни медији и њихови сателити који су, на жалост, поготову у Чачку направили праву медијску каљугу са најприземнијим увредама лажима и клеветама. Спреман сам да станем таквима на црту, а наше главно оружје биће истина, не подлежући притисцима ни власти ни опозиције. Даћемо реч онима који имају аргументе, а поготову резултате. Биће то нешто потпуно ново, часно и сасвим објективно где ће бити прилике и да се сучеле ставови, размене мишљења и упореде резултати на свим пољима. Једном речју биће то поштена информативна емисија каква је недостајала овим просторима. Верујем у успех, али оставићу гледаоцима да нас оцене када дође време. Видимо се ускоро”, каже Гвозден Николић уредник Дневника.

Гвозден Николић уредник Дневника

Информативна емисија покриваће највећи део општина из регије западна Србија, од Љига преко Пештери и Пријепоља, Прибоја на југозападу земље па до Бајине Баште и Љубовије. Планирано је трајање од сат времена у којем ће се ређати најважније вести, директна укључења са терена, гостовања чак и сучељавања на одређене теме.

ТопПрес/ ГЗС