Варљиво пролеће: Познати метеоролог открио када ћемо моћи да одложимо капуте – наредних дана киша и снег

Варљиво пролеће: Познати метеоролог открио када ћемо моћи да одложимо капуте – наредних дана киша и снег

Метеоролог РХМЗ Недељко Тодоровић најавио је да наредна три дана температуре неће прелазити 10 степени.

Највише падавина очекује се у току данашњег дана и у ноћи с уторка на среду. Не би пала велика количина кише, али би у току ноћи почео снег. Сутра ће га бити и у брдским пределима, а постоји мала вероватноћа да сутра и у четвртак снега буде и у понеким нижим пределима. Ипак, у четвртак се очекује смањење облачности, па чак и мало сунца. Од суботе се очекује пораст температуре, али ништа претерано. Наредне седмице ће бити још кише, и температура неће значајно прелазити 15-16 степени барем до 25. априла.

Како каже, у петак и суботу би требало да буде мраза, на шта би требало пажњу да обрате ратари. На планинама ће бити око метар снега, а предвиђа се да ће снег на планинама остати до почетка маја. Тодоровић истиче да то и није тако неуобичајено.

– Сутра ће се киша проредити, а у четвртак ће још мало да ослаби, а понегде је могућа појава пљусак снега – најавио је метеоролог.

Тодоровић је рекао да се пролеће враћа последњих дана априла и да нам тада можда неће бити потребни капути.

У Србији ће сутра бити облачно и хладно, местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Краткотрајни снег могућ је и у нижим пределима централне Србије. После подне постепени престанак падавина најпре на југоистоку. Ветар умерен, повремено јак, северозападни, крајем дана у слабљењу. Јутарња температура биће од 2 до 6, највиша дневна од 5 до 8 степени.

ТопПрес/ Извор: Србија Данас

KOMENTARI