Београд  – Њ.К.В. Престолонаследник Александар упућује честитке поводом предстојећег Васкрса Његовој Светости Патријарху српском Г. Порфирију, Епископима, свештенству и монаштву Српске православне цркве и свим православним верницима широм света, каже се у саопштењу.

„Свим православним верницима упућујем моје најрадосније и најискреније жеље поводом највећег од свих празникa – Васкрса!

Васкрсење Господа нашег Исуса Христа донело је спасење целом свету. Он је пострадао да би наши греси били искупљени, и како би донео спасење свету; Његовим страдањем и васкрснућем се догодила коначна победа живота над смрћу и добра над злом.

Нешто чега би сви требало да се сећамо сваког дана у години, не само у време празника, је да је љубав Божија према Његовој деци јача од било чега другог на свету, она побеђује све, доносећи радост, сигурност и утеху верницима. Ако се сваког дана на то подсећамо и наставимо да делимо ту љубав међу људима, створићемо бољи свет за све – свет толеранције, саосећања и праштања! И изнад свега и најважније – свет љубави! Јер, како је велики средњовековни владар нашег народа, Деспот Стефан Лазаревић, рекао, цитирајући Светог Јована Богослова – „Бог се љубав зове!“ А љубав је суштина свега.

Моја породица и ја вам желимо да празнике проведете са својим најмилијима, у здрављу, миру и срећи. Са највећом радошћу изговарам речи нашег традиционалног поздрава – Христос васкрсе!, рекао је Престолонаследник Александар.

ТопПрес