Рок за предају изборних листа Републичкој изборној комисији истиче у поноћ, а до сада је предато 15, а проглашено 13 листа за изборе који се одржавају 21. јуна.

Покрет слободних грађана (ПСГ) предао је листу данас.

Група грађана „1 од 5 милиона“ предала је синоћ изборну листу, али им је Републичка изборна комисија дала рок од 48 сати да исправе недостатке у погледу правно ваљаних потписа грађана. Нова странка Зорана Живковића, која је у коалицији са Зеленом странком најавила је да ће листу предати сутра у подне.
Очекује се да листу сутра преда и ЛДП Чедомира Јовановића.

Како је Танјугу речено у ЛДП-у, потписи се скупљају, листа је састављена и највероватније ће бити предата у петак поподне.
Листу су до сада предали СНС, СПС, СРС, Савез војвођанских Мађара, Александар Шапић (СПАС), ПОКС, Уједињена демократска Србија, Странка слободе и помирења Муамера Зукорлића, Метла 2020, Милан Стаматовић (Здрава Србија), СДА Сулејмана Угљанина, Српска странка Заветници и Народни блок, а те листе је РИК и прогласио.
Иначе, јуче је истекао и мандат актуелном сазиву Скупштине Србије, јер су мандати посланика потврђени 3. јуна 2016. године.
Нови сазив парламента Србија би требало да добије до 25. јула, односно 30 дана од проглашења коначних резултата избора, заказаних за 21. јуни, а имајући у виду да РИК има 96 сати да прогласи њихове коначне резултате.
Дакле, коначни резултати избора требало би, уколико не буде неких значајнијих неправилности, да се потврде до 25. јуна, а онда би седница скупштине требало да се одржи у року од 30 дана.

ТопПрес/ Извор: Танјуг