Топола – Протеклог викенда на такмичењу у Београду које је организовано на Ади Хуји, поред 70 пријављених такмичара био је и млад момак из Тополе Ђорђе Здравковић. Ђорђе се овим спортом бави три године а већ иза себе има неколико пехара. Са овог такмичења у Тополу је донео сребро односно освојено друго место.

„Велики је ово успех за мене, мада сам већ једном освојио прво место у Аранђеловцу, али тада није била јака конкуренција као сада. Имао сам пех са својим аутомобилом нисам успео да га припремим за такмичење на време па сам морао да позајим други ауто, нисам био довољно увежбан за та кола, али свакако сам задовољан“, казао је за ТопПрес Ђорђе Здравковић.

Здравковић током вожње

Иначе овај младић љубав према ауто тркама у свом срцу носи од малих ногу.

„Уз моје другаре Луку и Вука Анђелковић који су ме као малог водили да гледам трке заволео сам овај спорт, после пуно љубави и вежбе дошли су и први успеси али надам се да ће у будућности бити још значајних резултата. Ово је тек почетак моје каријере“, истакао је Здравковић.

Мајица коју носи на свакој трци има натпис којим Здравковић пружа захвалност свима који су се борили на Кошарама.

„Мртве не заборавите, живе поштујте, то је уједно и мој мото. Посветио сам тај натпис свима који су се тада борили за нашу част али и уопште у животу треба тако да буде. Никада не треба да заборавимо мртве јер су на неки начин дали живот за нас а живе требамо поштовати јер свако заслужује поштовање“, објашњава Здравковић.

Здравковић у свом ауту са претходне трке

ТопПрес