Председник Србије Александар Вучић саопштио је  да ће више од 20 мамографа и више од 15 најновијих магнетних резонанци бити додељено различитим местима и градовима у Србији, и то, како је рекао, „од Лесковца, Власотинца и Мајданпека, па све до Сомбора и Вршца“.

„У последњој деценији много смо уложили новца, труда, енергије и рада, на изградњу путева, пруга, школа, стадиона, и наравно болница. Последњи пут када сам био у Лесковцу, неколико жена ми је пришло и рекло – „Па ми немамо мамограф. Зашто морамо да идемо у Ниш да чекамо, у друге градове, да добијемо оно што нам припада“? Хоћу да обавестим грађане Србије да ћемо доделити више од 20 мамографа свим важним срединама, градовима и општинама по нашој Србији, почев од Лесковца, Власотинца и Мајданпека, све до Сомбора и Вршца“, рекао је Вучић у видео-снимку који је објавио на свом налогу на Инстаграму.

Он је истакао да је реч о „фантастичном попуњавању опремом“ објеката који су обновљени, али и оних чија је обнова у току.

„Истовремено, биће преко 15 најновијих магнетних резонанци додељено у нашим градовима, од Ваљева, Чачка, Крагујевца, и Ужица, и то је нешто што показује шта можемо када хоћемо да покажемо бригу према људима, и да нам је стало до живота наших најстаријих, али и наших малишана“, рекао је Вучић.

Он је закључио да распоређивање ове опреме није „питање опреме“, већ „питање живота и наше будућности“.

ТопПрес/ Извор: Танјуг