Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
Вести

Воће слабије родило него прошле године

26

За разлику од житарица, које су ове године дале одличне приносе, род воћа је, према садашњим проценама подбацио у односу на лањски, па се, како за Танјуг наводе у Привредној комори Србије, очекује да ће овогодишњи род износити између 1,2 и 1,3 милиона тона, док је прошлогодишњи род износио 1,6 милиона тона.

Подбациле су и јабуке и шљиве и грожђе, најважније врсте које сада стижу на брање. Александар Богуновић, секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију у ПКС за Танјуг каже да се ове године очекује пад рода јабука за око 10 одсто у односу на лане, када је произведено око 500.000 тона овог воћа.

Према његовим речима на пад производње су пре свега утицале временске прилике, које нису погодовале јабукама, али сматра да то неће утицати на квалитет јабука, јер су у савременим засадима примењиване све препоручене агротехничке мере.

За разлику од житарица, које су ове године дале одличне приносе, род воћа је, према садашњим проценама подбацио у односу на лањски, па се, како за Танјуг наводе у Привредној комори Србије, очекује да ће овогодишњи род износити између 1,2 и 1,3 милиона тона, док је прошлогодишњи род износио 1,6 милиона тона.

Подбациле су и јабуке и шљиве и грожђе, најважније врсте које сада стижу на брање. Александар Богуновић, секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију у ПКС за Танјуг каже да се ове године очекује пад рода јабука за око 10 одсто у односу на лане, када је произведено око 500.000 тона овог воћа.

Према његовим речима на пад производње су пре свега утицале временске прилике, које нису погодовале јабукама, али сматра да то неће утицати на квалитет јабука, јер су у савременим засадима примењиване све препоручене агротехничке мере.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup