Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) је упозорио да се налазимо на почетку периода који ће обележити прилив веома топлог ваздуха са севера Африке ка нашем подручју.

Вредности максималних температура у Србији данас ће бити од 35 до 38 степени, а у четвртак од 33 степена на северу до 39 степени на југу и истоку Србије, наводи РХМЗ.

У петак и суботу биће пик топлотног таласа са максималном температуром од 35 до 40 степени Целзијуса.

Данас ће, према прогнози РХМЗ, бити претежно сунчано и веома топло.

Дуваће у већем делу слаб, променљив, само у Војводини слаб и умерен јужни и југозападни ветар.

Најнижа температура биће од 15 до 22 °C, а највиша од 35 до 38 °C.

И током идуће седмице биће претежно сунчано и врло топло.

За викенд се, али и почетком следеће седмице, уз локални развој облачности, очекује изолована (ретка) појава краткотрајних пљускова са грмљавином.

У суботу после подне на северу и западу, а у недељу и у осталим крајевима очекује нас пад температуре и повратак на вредности у интервалу од 28 до 34 степена Целзијуса.

РХМЗ упозорава на топлотни талас у наредних недељу дана, температуре до 40 степени

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је данас да ће се веома топла ваздушна маса задржати и у наредних седам дана, као и да ће се температуре кретати и до 40 степени.

Како се наводи, температуре ће данас бити од 35 до 38 степени, у четвртак од 33 на северозападу до 39 степени на југу и истоку Србије.

У петак и суботу се очекује пик топлотног таласа са максималним температурама од 35 до 40 степени, док се у недељу и у првој половини наредне недеље на северу и западу Србије очекује мањи пад температура – до 35, на истоку и југу и даље око 38 степени.

ТопПрес/ Извор: Танјуг