Метеоролог Иван Ристић за Информер.рс открио је да нас у четвртак и петак очекују температуре од 35 до 40 степени Целзијуса, али и сахарски песак праћен пљусковима и грмљавином.
Ристић истиче да нам у четвртак и петак, 18. и 19. августа стиже краћи, али веома изражени топлотни талас са максималним температурама у вец́ини места од 35 до 40 степени Целзијуса. Према прогнози метеоролога Ристића у петак 19. августа у поподневним сатима можемо очекивати и сахарски песак и пљускове.

– Са јаким југозападним струјањем, поред врелог афричког ваздуха над нашу земљу са облацима у петак поподне доћи ће и сахарски песак, пљускови кише са градом, грмљавином и појачаним ветром – каже наш саговорник.

Освежење од викенда

Од поподнева у петак, 19. августа и наредних пет дана, нестабилно време условиће смену сунца и облака који ће донети пљускове кише са градом, грмљавином и појачаним ветром. 20. и 21. августа, биће око просека за месец август и кретаће се од 27 до 32 степена Целзијуса у нижим пределима и 17 до 22 степена Целзијуса на планинама – каже наш саговорник

Метеоролог напомиње да после веома високих температура може доћи до јаких локалних непогода, што може да нанесе штету како усевима тако и људима.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс