Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ да ће за десетак дана бити предложен озбиљан економски програм за превазилажење кризе и да ће Србија истрајати до краја.

Биће издвојено од 2,5 до 4,5 милијарде, пре свега за јачање приватног сектора, туризма, услуга, предузетништва, пољопривреде, односно свих грана привреде које су највише претрпеле.

„Припремамо озбиљан пакет економских мера, спремићемо значајан и озбиљан новац“, најавио је Вучић и додао да ће он бити пре свега усмерен за јачање приватног сектора.

Рекао је и да ће подршку имати они који не буду отпуштали људе док траје кризни период и да само они на то могу да рачунају.

Упозорио је и да држава неће плаћати онима који своју досадашњу неликвидност желе да покрију овом ситуацијом и већ „подижу вику после 16 дана“.

Навео је да Немци рачунају да ће имати негативну стопу раста од минус 5, а да Србија рачуна да најниже буде минус 2 за Србију и да останемо у прве три земље у Европи.

Верује да ће и ове године Србија имати БДП међу прве три земље у Европи, али каже да ће последица због корона вируса несумљиво бити, те да само жели да се осете у најмањој могућој мери.

Србија неће обећавати милијарде као што то чине неки други, али ће имати озбиљан план за помоћ приватном сектору, подвукао је.

Он је истовремено захвалио бројним фирмама малим и великим које су издвојиле средства за помоћ.

Навео је малу фирму Максиму из Лучана са 3 милиона, до великих као што су Алко група, Костић, Шарановић, Шаранчицћ, Делта, Милкшпед, Атлантик група…

TопПрес/ Извор: Танјуг